Andlig kamp är oerhört viktig idag – för kyrkan attackeras från många olika vinklar, från många olika källor och från vissa områden som vi inte har beaktat tidigare.

”Religionens anda” är en term som används många gånger idag i Kristi kropp. Ofta används i dina mer ”nådcentrerade” kyrkor, uttrycks vanligtvis att peka ut en handling av legalistiska eller dömande områden. När någon börjar basera sina domar eller sina aktiviteter kring en uppsättning traditioner och konstgjorda kriterier, är de vanligtvis anklagade för att ha en anda av religion som finns i deras liv.

Den sorgliga sanningen är att legalism är väldigt riktig och det gör verklig skada! Den välsignade troende kan fortfarande snabbt falla i byte mot religionens anda och skada sig själva såväl som andra människor. Ibland är det bokstavligen en ande (en ohålig ande) som arbetar genom en person, och ibland är det helt enkelt en felaktig tankegång baserad på år av fel undervisning.

Slå på kristen programmering och du kommer att se den legalistiska predikanten fördöma och skämma bort dem som fortfarande försöker växa i Kristus, och du kommer också att se de andra ministrarna, predika mot de legalistiska predikanterna! Vi kommer mot varandra och det måste sluta!

Så, slutar religionsandan hos den legalistiska kristen? Inte alls. Faktum är att vi i allt högre grad bevittnar religionens anda både angrepp och inflytande kristna med en ”elitismens anda” – En ”luft” om dem som gör att de verkligen tror att de är en del av någon elitklubb av uppenbarande mästare! När de mottar uppenbarelse i ett område av Guds ord, blir de uppblåst och känns överlägsen dem som inte har samma uppenbarelse.

Kanske har du fått uppenbarelse om läkning, mirakel, eskatologi, nåd eller något annat område. Jag ber dig få uppenbarelse och himmelska nedladdningar – men vi måste alltid komma ihåg att vi alla delvis ser och hör delvis. Vi har inte hela bilden eller uppenbarelsen – och det vi får är att Gud har valt att avslöja det för oss. Ära och uppskatta de uppenbarelser som Herren välsignar dig med, men låt aldrig den puffa upp, så att religionsandan kan rota i ditt liv.

Vi ser religionens anda på 2 olika områden – en är legitimismen och lägger till Guds ord för att kontrollera andra. Ett annat område är elitism, som leder människor upp till en plats där de ser ner på andra i Kristi kropp. Vi växer alla och förvandlas från ära till ära (2 Kor 3:18) – så får vi växa i broders kärlek, inte delning.

Vad är nyckeln? Håll dig verkligen ödmjuk och tacksam för Guds omvandling. Bo i gemenskap med Kristus – håll dig i hemligheten med Gud och låt dina insikter hjälpa dig att växa. Låt aldrig religionsandan växa i ditt liv. Älska andra och Gud som du bevittnar Guds mirakel förvandlar dig från ära till ära. Undersök dig ofta och studera hur du behandlar andra. Bli kär och titta på Gud ge ännu mer uppenbarelse till ditt liv!