Home » Varför bloggen skapades

Varför bloggen skapades

Bloggen skapades i syfte att kunna ge människor en större insyn i alla styrkor Sverige har som land. Ofta får man höra att vi ständigt behöver kämpa för att bli ett bättre land, och det må vara sant att många fronter som ofta har med politiska eller samhällsfrågor att göra, behövs mer arbete kring. Det är viktigt att ett land ständigt är i rörelse för att kunna utvecklas och Sverige är inte ett undantag för det. Dock är det sällan man hör om alla de positiva sakerna med landet. Det är de sakerna jag har valt att fokusera lite extra på här på bloggen, för att andra ska förstå vilket fantastiskt land Sverige är.

För den som vet lite om Sverige eller kanske inte har varit här så finns det en hel historia om den svenska naturen och skogen. Sverige är ett väldigt naturrikt och vacker land som har nära till det vilda, framför allt i de norra delarna av landet. För den som älskar lugn, djur och frisk luft i en härlig miljö är detta ett måste att besöka.

Att vår natur är så vacker som den är, gör att vi svenskar älskar att spendera majoriteten av tiden utomhus. Det gör man bäst i samband med sport eller någon annan rolig sysselsättning. Vi är dessutom väldigt kända för att föredra utomhusaktiviteter som orientering, golf, löpning men även andra sporter som brännboll, fotboll och bollsporter över lag. Förutom att detta har med vår kärlek för att vara ute i den friska luften och i naturen att göra, så är det även ett sätt att sammanföra folk med liknande intressen och skapa en gemenskap. Det gör vi även bra via andra kulturella aktioner som exempelvis musik.

Sverige är verkligen ett land som värdesätter samhörighet, inte bara bland människor men också när det kommer till städer. Därför har man även satsat mycket på infrastrukturen vilket gör att det finns möjlighet att åka till nästan alla Sveriges städer med bara tåg. Dessvärre är detta något som behöver förbättras då många anser att tågtrafiken inte alls är speciellt bra med tanke på förseningar och spårproblem som för ofta uppstår.

Men ändå är det något beundransvärt att man lyckas få infrastrukturen att fungera så väl i Sverige att vi nästan är helt och hållet oberoende av ett eget färdmedel privat, åtminstone när man talar om storstäder som Stockholm och Göteborg. I mindre städer är man dessvärre i mycket större behov av att äga en egen bil som det ser ut just nu, men eftersom politiken och samhället vill satsa mer på kollektivtrafiken så ser framtiden ljus ut även där.

Förutom detta kommer man även kunna få läsa om Sveriges utveckling inom IT och hur vi är ett av världens mest ledande länder inom området. Vi brinner som sagt verkligen för utveckling och det gäller på alla fronter. Teknologin är bara en av många, för att inte tala om kärleken för spel som casino.

Jag kommer ge förklaringar på varför det är på detta vis här på bloggen och jag hoppas att ni kommer finna det både intressant och roligt att få veta mer om vårt vackra land Sverige!